mäktig chockladtårta!



Mamma hade gjort en riktigt mäktig chockladtårta, men gud så god den var. Den heter Devil's Food Chocolate Cake och det är en amerikans dröm med tre lager chockladkaka med chockladkräm mellan, helt klädd i chockladglasyr.

Receptet:
200g smör
3dl ljust muscovadosocker
1dl ljus sirap
4st ägg
3dl mjölk
5dl mjöl
1.5dl kakao av god kvalitet
3tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1tsk malen ingefära
1st nypa salt
200g mörk chocklad

Chocklad glasyr:
3dl vispgrädde
250g mörk kvalitets chocklad 70%
1tsk smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader varmluft
vispa smör, socker och sirap krämigt
separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen
blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt
vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand
smält chockladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i smeten
vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten
fördela smeten över 3 smörande teflonkakformar med löstagbar botten
baka i mitten av ugnen i ca 15 minuter
chocklad glasyr:
koka upp grädden och tag av den från värmen
hacka chockladen och rör ner chockladen och smör i grädden
lägg första kakan upp och ned på ett galler, bred över lite av chockladglasyren och lägg på nästa botten även den ska läggas upp och ned
upprepa proceduren och täck topplagret med glasyr, använd en spatel och bred glasyren runt kanten på kakan så att den täcks.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0